Dobry wieczór, @Mieszkamy tu i @Bywam tu

Zacząłem konfigurować Wordpressa pod adresem https://blog.tepewu.pl. Wygląda na razie skromnie, ale ma parę fajnych rzeczy: wielojęzyczność, dużo miejsca dla wszystkich tematów i wagony wtyczek, które potrafią tam cuda wianki robić.
Jest tam miejsce i dla Artelu, i dla stowarzyszenia, i - oczywiście - dla Osady. Jeśli zechcemy.

Mam w głowie trzy scenariusze:

1. Przenieść, co z treści się sensownie da, do nowego miejsca, pozostawiając wątki tutejsze podlinkowane dla potrzeb przyszłych archeologów. I żyć w nowym otoczeniu.
  2. Uruchomić tutaj feed RSS, który się będzie pokazywał w specjalnej sekcji WordPressa i dalej działać tutaj.
  3. Nic nie zmieniać, tylko na Wordpressie dać info z linkiem, że jest taka Osada i co robi. Jak ktoś zechce, to do nas trafi.

Co myślicie?

Petroskowo: nie umiem przestać. Artel: gospodarka bez kapitalizmu

Siwy może najpierw nie podejmować żadnej decyzji, zostawić oba i potestować? Ja nie zdążyłam się jeszcze rozejrzeć dobrze w Osadzie, a tu kolejne nowe miejsce. Wordpress cenię, bo jest bardzo stabilny i - jak się dobrze dobierze - czytelny i przystępny dla admina, ale ja bym najpierw potestowała jak się przyjmie. Stawiam na większe połączenie poszczególnych elementów. Wiem, że model rozproszony ma swoje zalety, ale jest nas w porywach cztery osoby, więc bieganie od strony do strony jest bardzo energochłonne i dezorientujące. Może Wordpress jako strona zbiorcza?

To ja “za chwilę” postawię ten RSS i Osada będzie widoczna na WP. A potem zobaczymy, jak będzie z przybywaniem ludzi i ewentualnym przesuwaniem “środka ciężkości”.

Petroskowo: nie umiem przestać. Artel: gospodarka bez kapitalizmu